Ontwerp van het Beemster Vijfje vanochtend bekendgemaakt

Het ontwerp van de tweede Nederlandse herdenking van 2019 is vanochtend om 09.00 uur bekendgemaakt. Dit wettige betaalmiddel is gewijd aan droogmakerij de Beemster, dat sinds 1999 op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Ontwerp van het Beemster Vijfje vanochtend bekendgemaakt

Beemster munt is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten

De herdenkingsmunt voor de Beemster is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. In totaal worden vier Beemster munten geslagen. De meest waardevolle munt is het gouden Beemster Tientje dat wordt geslagen in de hoogst mogelijke verzamelkwaliteit: Proof. De andere drie munten hebben een nominale van vijf Euro in plaats van tien Euro. Deze Beemster Vijfjes worden geslagen in:

  • Sterling zilver (Proof kwaliteit)
  • Verzilverd (Brilliant Uncirculated kwaliteit)
  • Verzilverd (Uncirculated kwaliteit)

Er zal geen Prestige Set of Kleurset met meerdere Beemster munten verschijnen. Eerder dit jaar verscheen wel een Prestige Set voor het Luchtvaart Vijfje.

Strikt gelimiteerde oplage

Het Ministerie van Financiƫn houdt de oplagen van Nederlandse herdenkingsmunten strikt gelimiteerd. Dat geldt zeker ook voor de oplage van de nieuwe Beemster munt. De oplage van het gouden Beemster Tientje is zelfs extra beperkt. Er worden slechts 800 exemplaren geslagen. Juist door deze lage oplage, wordt verwacht dat de vraag naar de gouden munt des te groter zal zijn.

Onderdeel van de Nederlands Werelderfgoed serie

Het Beemster Vijfje is de achtste munt in de muntenserie waarop Nederlandse erfgoederen centraal staan. Andere herdenkingsmunten in deze serie zijn het Schokland Vijfje (2018), het Stelling van Amsterdam Vijfje (2017) en het Wadden Vijfje (2016). De eerste munt in deze serie is het Grachtengordel Vijfje geweest, dat in 2012 is uitgegeven.

Beemster Vijfje of Tientje bestellen

Op Zilveren-vijfje.nl kan men elke variant van de Beemster herdenkingsmunt direct reserveren. Deze zijn nu nog verkrijgbaar voor de officiƫle uitgifteprijs. Zo betaalt men niet teveel voor deze munten.