Alle herdenkingsmunten van 2013

In 2013 heeft de troonswisseling plaatsgevonden. Na 33 jaar abdiceerde Koningin Beatrix en werd haar zoon, Prins Willem-Alexander, de nieuwe koning van het Koninkrijk der Nederlanden. De eerste herdenkingsmunt met het portret van Koning Willem-Alexander is dan ook geslagen in datzelfde jaar. Het bijzondere Koningstientje is voorafgegaan door het Vrede van Utrecht Vijfje. Later in het jaar zijn het Rietveld Vijfje en het Vredespaleis Vijfje uitgegeven.

Vredespaleis Vijfje

Vredespaleis Vijfje - Amsterdams MuntKantoor

Het Vredespaleis in Den Haag heeft in 2013 haar 100-jarig bestaan gevierd. Ter ere van dit ivoren jubileum is een officiële herdenkingsmunt geslagen: het Vredespaleis Vijfje. De munt is ontworpen door Thom Puckey. In de beeltenis van het Vredespaleis is het uitbundige interieur en de architectuur van het historische bouwwerk weerspiegeld. Op de bijzondere munt zijn de woorden Arbitrage, Recht en Vrede geslagen. Deze woorden zijn afkomstig van de verschillende betitelingen van het paleis.

Thema: 100 Jaar Vredespaleis Den Haag
Oplage Goud Proof: 2.000 exemplaren
Oplage Zilver Proof: 12.500 exemplaren
Oplage Verzilverd BU: 10.000 exemplaren

Rietveld Vijfje

Rietveld Vijfje - Amsterdams MuntKantoor

Op deze herdenkingsmunt staat het historische Rietveld Schröderhuis in Utrecht Centraal. Het Rietveld Vijfje is de eerste € 5,- herdenkingsmunt met het portret van Koning Willem-Alexander op de voorzijde. Vanwege het onderwerp van de munt, werd de eerste slag verricht door de kleindochter van Gerrit Rietveld; Mieke Rietveld. Het Rietveld Vijfje is de tweede munt in de serie Nederlands Werelderfgoed.

Thema: Nederlands Werelderfgoed - Rietveld Schröderhuis
Oplage Goud Proof: 2.00 exemplaren
Oplage Zilver Proof: 12.500 exemplaren
Oplage Kleurset: 1.000 exemplaren
Oplage Verzilverd BU: 10.000 exemplaren
Oplage Verzilverd UNC: 250.000 exemplaren

Koningstientje

Koningstientje - Amsterdams MuntKantoor

Ter viering van de kroning van Koning Willem-Alexander is het Koningstientje geslagen. Zilveren munten met een denominatie van tien Euro in plaats van vijf Euro worden alleen geslagen als de munt een Koninklijk thema heeft. Bovendien is het Koningstientje de allereerste officiële Nederlandse herdenkingsmunt met het portret van de nieuwe koning. Dat maakt de herdenkingsmunt extra bijzonder.

Thema: Kroning Koning Willem-Alexander
Oplage Goud Proof: 2.500 exemplaren
Oplage Zilver Proof: 12.500 exemplaren
Oplage Prestige Set: 1.000 exemplaren
Oplage Verzilverd BU: 15.000 exemplaren
Oplage Verzilverd UNC: 400.000 exemplaren

Vrede van Utrecht Vijfje

Vrede van utrecht Vijfje - Amsterdams MuntKantoor

Het Vrede van Urecht Vijfje is geslagen ter herdenking van 300 jaar Vrede van Utrecht. De herdenkingsmunt is ontworpen door Erno Langenberg. Op de keerzijde van de munt zijn in een cirkel 35 ganzenveren afgebeeld. Deze veren stellen de 35 delegaties voor die de verdragen sloten die samen de Vrede van Utrecht vormen. Op de voorzijde zijn dezelfde veren afgebeeld en in het midden is Koningin Beatrix afgebeeld. Het vijfje is de laatste officiële herdenkingsmunt waarop Koningin Beatrix als staatshoofd staat.

Thema: 300 Jaar Vrede van Utrecht
Oplage Goud Proof: 2.000 exemplaren
Oplage Zilver Proof: 12.500 exemplaren
Oplage Kleurset: 1.000 exemplaren
Oplage Verzilverd BU: 20.000 exemplaren
Oplage Verzilverd UNC: 200.000 exemplaren

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd.

 21 dagen op zicht

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen met een automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.