Willemstad Vijfje kopen

De eerste officiële Nederlandse 5 Euro munt van 2023 wordt geslagen ter ere van de hoofdstad van CuraƧao, Willemstad. In 1997 werden meerdere historische wijken in deze stad onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. Het nieuwe Willemstad Vijfje is dan ook een prachtig eerbetoon aan "het Amsterdam van het westelijk halfrond".

Loading...

Reserveer directOver de officiële Willemstad munt

Het officiële Willemstad Vijfje is onderdeel van de razend populaire muntenreeks ‘Nederlands Werelderfgoed’. Deze serie is gewijd aan historische bouwwerken, bijzondere natuurgebieden en andere culturele erfgoederen. Op elke Herdenkingsmunt in de serie staat een door UNESCO erkend Nederlands Werelderfgoed centraal.

Willemstad heeft de plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst mede verdiend dankzij het historische deel van de stad. Wat in 1634 begon als een kleine handelsnederzetting, is door de eeuwen heen uitgegroeid tot de multiculturele hoofdstad van het land. Deze ontwikkeling is duidelijk zichtbaar in de vier historische stadsdelen Punda, Otrobanda, Pietermaai en Scharloo.

Het Willemstad Vijfje wordt uitgegeven in verschillende verzamelkwaliteiten. Echter, elke kwaliteit heeft een strikt gelimiteerde oplage. Zo worden er maximaal 800 exemplaren van de waardevolle Goud Proof munt geslagen.

Door de beperkte oplage en de grote vraag naar eerdere munten uit de Werelderfgoed-serie, is het waarschijnlijk dat de zilveren en gouden uitvoeringen snel zijn uitverkocht. Dat is al bij veel Nederlandse 5 en 10 Euro Herdenkingsmunten het geval geweest. Vul daarom nu het bestelformulier in om uw Willemstad Vijfje te reserveren.

Ontwerp van het Willemstad Vijfje

Het Willemstad Vijfje is ontworpen door Cleo Maxime de Brabander. Op de keerzijde zijn enkele belangrijke monumenten uit de historische wijken van de stad weergegeven. Zo ziet u bijvoorbeeld Fort Amsterdam, de Handelskade en de Mikvé Israël-Emanuel synagoge.

Op de voorzijde van het Willemstad Vijfje is Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander en-profil afgebeeld. Daarachter ziet u de Julianabrug, die de verschillende historische delen van Willemstad met elkaar verbindt. Op deze zijde zijn tevens vier sterren weergegeven. Deze staan voor de landen die samen het Koninkrijk der Nederlanden vormen.