Piet Mondriaan Vijfje kopen

De tweede officiële Nederlandse 5 Euro munt van 2022 is geslagen ter herdenking van Piet Mondriaan. Eén van de grootste Nederlandse kunstschilders die wordt gezien als een pionier van de abstracte kunst. Het zilveren Vijfje is een prachtig aandenken aan Piet Mondriaan en zijn wereldberoemde inspirerende kunstwerken.

Loading...

Reserveer directOver de officiële Piet Mondriaan munt

De munt wordt uitgegeven ter ere van de 150ste verjaardag van Piet Mondriaan (1872 – 1944). Eén van de grootste Nederlandse kunstschilders die wordt gezien als een pionier van de abstracte kunst. Vooral zijn latere werk met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en de primair gekleurde vlakken is wereldberoemd. Deze werken dienen tot de dag van vandaag nog steeds als grote inspiratiebron voor vele kunstenaars, architecten en (munt)ontwerpers.

Het schitterende Piet Mondriaan Vijfje wordt geslagen in verschillende verzamelkwaliteiten. Deze zijn stuk voor stuk gekenmerkt door een zeer strikt gelimiteerde oplage. Van de waardevolle Goud Proof munt worden bijvoorbeeld maximaal 800 exemplaren uitgegeven!

Vanwege de lage oplage verwacht men dat diverse verzamelkwaliteiten snel uitverkocht raken. Dat is al bij veel Nederlandse 5 en 10 Euro Herdenkingsmunten het geval geweest. Vul daarom nu het bestelformulier in om uw Piet Mondriaan Vijfje te reserveren.

Ontwerp van het Piet Mondriaan Vijfje

De munt ter herdenking van de 150ste verjaardag van Piet Mondriaan is ontworpen door kunstenares Marjolein Rothman. Zij heeft zich laten inspireren door Mondriaans unieke visie. Horizontale en verticale lijnen zijn het uitgangspunt in zijn werk. Dit is ook terug te zien in het muntontwerp.

De keerzijde heeft een horizontale en verticale beweging. De twee lijnen kruisen elkaar aan de onderkant. De tekst volgt deze lijnen. In één richting is het jaartal 1872 weergegeven. Dit is het geboortejaar van Piet Mondriaan. In de andere richting staat het jaartal 2022 geschreven. De horizontale lijn is dikker, zo wordt er meer betekenis gegeven aan de compositie en de naam Piet Mondriaan.

Op de voorzijde van de munt ziet u een portret van Koning Willem-Alexander. Aan de linkerkant staat van boven naar beneden de tekst “Koning der Nederlanden”. Onderaan staat de tekst “Willem-Alexander”. De twee regels met tekst kruisen elkaar. Dit is opnieuw een verwijzing naar het werk van Mondriaan. Aan de linkerkant van de voorzijde ziet u het muntteken en het privaatteken.