Luchtvaart Vijfje bestellen

Op de eerste officiƫle herdenkingsmunt van 2019 staat de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis centraal. Zoals altijd het geval is, is deze herdenkingsmunt verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De verschillende kwaliteiten hebben echter een ander muntontwerp. Het vliegtuig - en diens schaduw - staat namelijk op een andere plek. Dat maakt deze 5 en 10 Euromunten uniek en een waardevolle toevoeging aan elke collectie.


Wilt u een reservering plaatsen? Selecteer eerst de munt(en) die u wilt bestellen en vul vervolgens onderaan de pagina uw gegevens in om uw reservering te voltooien.

Loading...

Reserveer direct
Meer informatie over de officiële herdenkingsmunt

Sinds de Eerste Wereldoorlog heeft de luchtvaart in Nederland een grote vlucht genomen. Daarbij heeft Nederland, als klein land, een aantal grote namen voortgebracht. Denk bijvoorbeeld aan KNM en Fokker, maar ook aan het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Het onderwerp: ‘100 Jaar Nederlandse luchtvaart’

1919 is een belangrijk jaar geweest in de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis. Zo is de nationale luchtvaartmaatschappij - KLM - in dat jaar opgericht. Maar dat is niet het enige. In 1919 richtte Anthony Fokker namelijk ook de Nederlandsche Vliegtuigenfabriek op. Tot slot is gestart met de Rijksstudiedienst voor de Luchtvaart (RSL). De RSL werd in 1937 omgezet in een stichting en staat nu bekend als het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Het unieke aan de Luchtvaart 5 en 10 Euro munten

Om te vieren dat de luchtvaart in Nederland een flinke groei heeft doorgemaakt in 100 jaar, is in 2019 de officiële herdenkingsmunt ‘100 Jaar Luchtvaart in Nederland’ geslagen. Het vliegtuig op de munt staat symbool voor deze groei. Er is namelijk gekozen om een modern vliegtuig de schaduw van één van de allereerste vliegtuigen te geven. Deze overgang van oud naar nieuw beeldt de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis uit.

Het unieke aan de munt is dat het ontwerp verschilt van kwaliteit tot kwaliteit. Op de Sterling zilveren Proof-munt ziet u dat het vliegtuig dicht tegen de linker rand is aan zit. Op de verzilverde munten is datzelfde vliegtuig echter iets opgeschoven naar rechts. En op de gouden Proof-munt? Daar is de munt nog iets verder naar rechts en naar boven afgebeeld. Als u deze verschillende Luchtvaart munten naast elkaar legt, ziet u dus de vlucht die gemaakt wordt.

Exclusieve 100 Jaar Luchtvaart Prestige Set

De geschiedenis van de luchtvaart in Nederland wordt tevens gevierd met een exclusieve Prestige Set. Deze officiële Nederlandse muntset bevat drie munten en een hele speciale herdenkingsuitgifte. In de Prestige Set ontvangt u:

  • Eén Luchtvaart Vijfje in Sterling zilver Proof-kwaliteit
  • Eén verzilverd Luchtvaart Vijfje in BU-kwaliteit
  • Eén gouden Luchtvaart Tientje in Proof-kwaliteit
  • Eén speciale herdenkingsuitgifte waarop een terminal is afgebeeld

Dankzij de Prestige Set kunt u heel eenvoudig de verschillende muntontwerpen bewonderen. Zoals u ziet, bevat de set namelijk alle drie de varianten van de ‘100 Jaar Luchtvaart’ munt. Bovendien ontvangt u in Prestige Set ook een exclusieve herdenkingsuitgifte. Daardoor is de muntset het ultieme verzamelobject.