Wageningen Universiteit Vijfje bestellen

Op de laatste officiële Nederlandse herdenkingsmunt van 2018 staat de Wageningen Universiteit centraal. De munt is geslagen ter ere van het 100-jarig bestaan van deze oer-Hollandse organisatie. De ‘Wageningen University & Research’ is meer dan tien keer op rij uitgeroepen tot beste Nederlandse universiteit en ook wereldwijd staat het hoog aangeschreven. Een herdenkingsmunt ter ere van het jubileum is dan ook meer dan verdiend.


Wilt u een reservering plaatsen? Selecteer eerst de munt(en) die u wilt bestellen en vul vervolgens onderaan de pagina uw gegevens in om uw reservering te voltooien.

Loading...

Reserveer direct
Over het officiële Wageningen Universiteit Vijfje!

In 2018 viert de Wageningen Universiteit haar 100-jarige bestaan. Deze universiteit staat wereldwijd hoog aangeschreven én is meer dan tien keer op rij uitgeroepen tot beste Nederlandse universiteit. Met het officiële Wageningen Universiteit Vijfje wordt dan ook een eerbetoon gebracht aan de relatief jonge doch uitstekende kennisinstelling.

Wageningen Universiteit munt heeft gelimiteerde oplage

Net zoals de andere Nederlandse herdenkingsmunten, heeft het Wageningen Universiteit Vijfje een zeer gelimiteerde oplage. Van de herdenkingsmunt in Sterling zilver worden zelfs slechts 4.000 exemplaren uitgegeven. De oplage van het zilveren Schokland Vijfje, dat eerder in 2018 is uitgegeven, is ook beperkt geweest tot 4.000 exemplaren en deze zijn allemaal uitverkocht. Naar verwachting zal de vraag naar het zilveren Wageningen Universiteit Vijfje daardoor extra groot zijn. Reageer dus vandaag nog en verzeker uzelf van een exemplaar.

Ontwerp van het Wageningen Universiteit Vijfje

De Zweedse kunstenaar Malin Persson, woonachtig in Amsterdam, heeft het ontwerp van het Wageningen Universiteit Vijfje gemaakt. Zij heeft een zonnebloem - in abstracte vorm - een centrale rol in het ontwerp gegeven. De zonnebloem is namelijk een belangrijke cultuurplant, één die bovendien heliotropisme vertoont. Dat betekent dat de bloem overdag met de zon meedraait en na zonsondergang weer terugkeert naar oostelijke richting. Daardoor zou de keuze voor de zonnebloem kunnen verwijzen naar de wereldwijde belangen van de universiteit en de Stichting Wageningen Research waarmee de universiteit samenwerkt.

Op de voorzijde van de herdenkingsmunt wordt het portret van koning Willem-Alexander in het midden van het patroon van de zonnebloem weergegeven. Op de keerzijde ziet men geabstraheerde zonnebloemenvelden, gezien vanuit de lucht. De erlenmeyer symboliseert de wetenschap.

100 Jaar Wageningen Universiteit

Wageningen University is gestart in 1918 en zet zich in om de kwaliteit van het leven, de levensomstandigheden en de leefomgeving te verbeteren. De kracht ligt in de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit. Daarbij wordt samengewerkt vanuit diverse natuur-, technologische- en maatschappijwetenschappelijke disciplines. In september 2016 zijn de Wageningen University en de verschillende onderzoeksinstituten waarmee zij samenwerkt verdergegaan als één merk: Wageningen University & Research.