Fanny Blankers-Koen Vijfje bestellen

De tweede herdenkingsmunt van 2018 is een eerbetoon aan de Nederlandse sporticoon Fanny Blankers-Koen. De atlete zette Nederland vlak na de Tweede Wereldoorlog op de kaart door vier gouden gouden medailles te winnen op de Olympische Spelen van 1948 in Londen. Het Fanny Blankers-Koen Vijfje is dan ook niet voor niets de tweede herdenkingsmunt in de serie voor Nederlandse sporticonen.


Wilt u een reservering plaatsen? Selecteer eerst de munt(en) die u wilt bestellen en vul vervolgens onderaan de pagina uw gegevens in om uw reservering te voltooien.

Loading...

Reserveer direct
Meer informatie over de Fanny Blankers-Koen munt

Op 26 april 2018 is het honderd jaar geleden dat Fanny Blankers-Koen werd geboren in de Lage Vuursche. Een herdenkingsmunt ter ere van deze atletieklegende was dan ook op zijn plaats. Fanny Blankers-Koen verwierf de status van legende op de Olympische Spelen van 1948, waar zij vier gouden medailles veroverde. Blankers-Koen was namelijk succesvol op de 100 meter, 200 meter, 80 meter horden en 4 x 100 meter estafette.

Gedurende haar carrière heeft Fanny Blankers-Koen nog vele andere nationale en Europese titels gewonnen. In de periode van 1935 tot 1955 was zij houdster van 58 nationale en vijf Europese titels. Ook vestigde Blankers-Koen maar liefst 21 wereldrecords. Het is dan ook niet voor niets dat Fanny in 1999 door de internationale atletiekfederatie is verkozen tot Beste Vrouwelijke Atlete van de 20e Eeuw.

Fanny Blankers-Koen stond bekend als 'de vliegende huisvrouw'. Deze bijnaam verwierf Blankers-Koen tijdens de Olympische Spelen omdat zij toen al dertig jaar en moeder van twee kinderen was. De topatlete overleed op 25 januari 2004 op 85-jarige leeftijd in Hoofddorp.